Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Elektromos, hibrid és üzemanyag-cellás autók képes leírás - Honda.tlap.hu
részletek »

Elektromos, hibrid és üzemanyag-cellás autók - Honda.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: honda.tlap.hu » Elektromos, hibrid és üzemanyag-cellás autók
Keresés
Találatok száma - 4 db
Honda FCX

Honda FCX

Az üzemanyagcellás technológia mai jellegzetességei erősen megkötik a járművek tervezőinek kezét, ám az első ízben a tavalyi Tokiói Autókiállításon kiállított, s most európai premierjét Genfben tartó Honda FCX tanulmány bepillantást enged abba, hogy miként is nézhet ki az üzemanyagcellás autók következő generációja. Tágas és lenduletes a tanulmány © Honda A minőségi négyajtós szedán különleges, alacsony padlószintű üzemanyagcellás technológiája olyan vezetési élményt és tágas belső teret tett lehetővé, amely eddig elképzelhetetlen volt az ilyen jellegű autókban. Az FCX tanulmány hajtásláncában három energiatakarékos motort találunk: egy 80 kW teljesítményűt elöl, illetve egy-egy 25 kW-osat a két hátsó kerékben. Egy új fejlesztésű hidrogénelnyelő anyag az üzemanyagtartályban megkettőzte, azaz 5 kilogrammra emelte a tárolókapacitást, s így a hatótávolság 560 kilométerre nőtt, azaz jelentős mértékben javult az autó használati értéke. Hatótávolsága 560 kilométer © Honda Az oxigén és a hidrogén felülről haladnak lefelé (vertikális gázáramlás) a Honda V Flow elnevezésű üzemanyagcellájában, s ezzel megoldható a hideg időben indítás problematikus helyzete is.

TestCar Magazin

TestCar Magazin

A Honda Beépített Segédhajtómű (IMA) technológiáját felhasználó, mindössze 4,4 liter/100 km fogyasztású és csupán 101 g/km CO2-kibocsátású autó immár sokkal könnyebben elérhető a világ hibridautó-vásárlói számára. Shigeru Takagi, a Honda Motor Europe elnöke így kommentálta az Insight bemutatkozását: A Honda közel egy évtizede forgalmaz hibrideket, de ez az első alkalom, hogy technológiánkat egy kedvező árú, ötüléses, ötajtós modellben kínáljuk. Az Insight egy könnyen kezelhető, a vezetést segítő (Eco Assist) berendezéssel ötvözi díjnyertes IMA-technológiánk előnyeit, így vevőink optimális szintre csökkenthetik autójuk fogyasztását. A villanymotor és a rendkívül hatékony benzinmotor kettősével hajtott Insight nemcsak rendkívül alacsony CO2-emissziót kínál az autósoknak, hanem az N2O-hoz hasonló, üvegházhatású gázokból is kevesebbet bocsát ki. Az ötajtós, ferdehátú formaterv egyike azon stíluselemeknek, amelyek a rendkívül áramvonalas kialakítású Honda FCX Clarity üzemanyagcellás autóból származnak.

Teszt Honda Insight

Teszt Honda Insight

A http://www.okauto.hu/ oldalon aktuális autós hírek, új és használt autók tesztjei, hasznos tanácsok használt autók vásárlásához, szerviz tanácsok - tippek, alkatrészek leírásai, autós hifi és navigációs berendezések tájékoztatói, egyedi háttérképek, videók, autós találkozók összefoglalói várják az oldal látogatóit.

Totalcar

Totalcar

Javíthatatlan hülye kisfiú vagyok. Amikor az új Accordot visszaadtam, én magam kértem el a Civic Hybridet. Beindult az 'űrhajót akarok' reflex. Utólag tényleg nem értem magam: mi a fenét képzeltem, milyen lehet? Egyből látszik, hogy ez nem a valódi űrcivic rokona. A formai kalandkeresés a csillogó felniknél indul és végződik, a Hybrid egy sima, halszabású szedán. Amerikából jöttem, mesterségem címere konnektor. Környezettudatos kaliforniai nyugdíjasok és zöldjelmezes celebritások autója vagyok. Előbbiek az unokáiknak spórolják az olajat (bezzeg saját gyerekeiket V8-as behemótok kanapéülésein készítették 40 éve), utóbbiak pénzt kapnak, és köztiszteletet remélnek a hibriddel közlekedésért. A helyzet az, hogy a Honda elég jól néz ki, de ezt csak az veszi eszre, akinek előbb megmutatják. Nem az a környezetéből kiragyogós fajta. A hibridek spórolása a légellenállás minimalizálásával kezdődik, a tekintet pedig jellemzően ugyanazokon a formákon akad meg, amiken a szél. Azaz most éppen semmin. A beltér izgalmasabb, mert itt felbukkannak részletek a korszakalkotó igazi új Civicből, a szép kormány és a felső digitális csík a műszerfalból. Aztán jó sok a hely.

Tuti menü